Friday, September 5, 2008

Cinta ini membunuhku

Cinta ini membunuhku by D'Masiv

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

waduh.. emangnya lagu ini gue dengar di radio panas Hot FM this morning on my way to kantor. Melodynya asik banget. Terus sampai aja di kantor gue carik liriknye hehe dan download MP3. Its now my official ringtone. Honestly i've never heard about d group D'masiv before. Sorry but i guess most of us in Malaysia, D'Masiv name is not as big as Samsons, Padi, Dewa, Sheila On 7 etc.. hey.. but i lurve their song.. Grand Banget!! I just google them.. this is what i found: "d'Masiv adalah band yang terbentuk di Ciledug pd tanggal 03 Maret 2003. sekumpulan anak muda yang gemar bermain musik rajin..."

Hmm and they even have friendster.. Tommorrow gue mo ke mall checking out d album. To D'Masiv.. Moga Loe semua sukses ya!


5 comments:

The Journey.. said...

dis song not for u la..... lirik dia tuh sungguh tidak kena dgn status ko skang. wat lah.

momylilycious said...

hehe.. aku pon nak letak lagu LUCKY dlm blog aku nnt... lantak la kena ke tak kena.. janji SUKE kan hana??!! hahahaha aku bukan backing hana tau aku backing diri aku sdiri sbb aku tau nnt qme bg komen yg sama kat aku!! hahahaha... jgn mare!

Iza wonders... said...

waduh....aku nk ltk lagu gaks la kat blog aku..i cannot sleep la...

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said...

hehe.. haiya.. i said i like d melody lah weh.. hihi.. not d lyrics.. hihi.. tenkiu lily for backing me up. this love is killing me. haha

Iza wonders... said...

i miss u girls very much!!esp since aku dah jadi HOLLOW IZA ni...ahh..we so need an outing..help!
p/s:tgh layan cd marcel